Német magántanár kereső oldal

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

FACEBOOKStankóczi Roland 8000 Ft / 45 perc

Stankóczi Roland német tanár

Kiket tanít: Általános iskola előtt, Általános iskola alsó tagozat, Általános iskola felső tagozat, Középiskola, Főiskola/Egyetem, Felnőtt

Milyen szinten lévőket tanít: Kezdő, Alapfok, Középfok, Felsőfok

Oktatási tapasztalat: 12 év

Végzettség: Egyetem

Bemutatkozás

Megtanítom neked, hogyan tudod irányítás alá vonni a németet rövid időn belül szóban és írásban. Léteznek olyan beszédtechnikai módszerek és “trükkök”, amelyek a folyamatos beszédet és megértést segítik elő. Vannak pl. olyan szövegelemek, amelyek a hangzásukról ismerhetőek fel, tehát amikor egy német anyanyelvű beszél hozzád, nem kell magadban magyarra lefordítani minden egyes szót, hanem egyből tudni fogod a teljes mondatot, mert a hangzásról felismered az egyes szövegelemeket. Itt kezdődik a nyelvtudás. Ezt is gyakoroljuk majd. Egynyelvű módszerrel is le tudom bonyolítani az oktatást, ha nem szeretnél közvetítő nyelvet. Ez alapfoktól ajánlott inkább. Illetve állampolgársági vizsgára is felkészítelek, és garantálom, hogy sikerrel teljesíted majd.

Tankönyveket nem használunk. Ennek oka az, hogy ha a tanuló pontról pontra le is dolgozza a tankönyvben lévő összes feladatot, még nem fog tudni megszólalni. Ezért én készítem el az óra anyagát, felhasználva a mindennapokban használt kifejezéseket, a modern német szavakat is beépítve. Ezekről naprakész információkkal rendelkezem, mivel lépést tartok a német nyelv új trendjeivel, változásával.

A beszédet és életszerű szituációkat gyakoroljuk majd, ezzel elérve, hogy folyékonyan és helyesen beszélj. Ha van alaptudásod, akár 3-4 hónap intenzív felkészítés után, drasztikus változást fogsz tapasztalni. Ezt követően már magad is boldogulni fogsz.

Az órák során a beszéded gyorsulni fog, pontos leszel, uralni fogsz minden nyelvtani konstrukciót, időrendet és rövid időn belül beszélni is fogsz egy adott témáról 5-10 percen keresztül folyamatosan, a segítségem nélkül, és erőlködés nélkül. Meg fogsz lepődni!

Magamról: nyelvtudásom anyanyelvi szintű, germanisztika szakon végeztem, valamint 10 évet éltem Németországban, tehát képben vagyok, hogy mit kell tudni ahhoz, hogy kommunikálni tudj. Szeretem a német embereket és szeretem, hogy a tökéletességre törekednek, ami a német nyelvre is jellemző. A Németországban töltött hosszú idő okán többször előfordult, hogy iskolai tanárok rosszul rögzült mondatait kellett kijavítanom. Emiatt úgy gondolom, megérte német környezetben élni, ami pótolhatatlan ismereteket adott. Ezt szeretném átadni nektek.

Mielőtt belekezdünk, tartunk egy 15 perces ingyenes bemutatkozó órát.

Számlát tudok kiállítani.

Egyéb részletekért, kérlek erre az e-mail címre írj: stankoczijr@gmail.com

Oktatás helyszíne

Csak online tanít.

Egyéb

10 évig élt anyanyelvi környezetben.

Nyelvismeret (választhatók:anyanyelvi, nyelvtanári, felsőfokú): nyelvtanári

Speciális nyelvtanulás fajta: Alapfokú nyelvvizsgára felkészítés, Állampolgársági vizsgára felkészítés, Állásinterjúra felkészítés, Érettségi/Felvételi felkészítés, Felsőfokú nyelvvizsgára felkészítés, Kommunikációs készség fejlesztése, Korrepetálás, Középfokú nyelvvizsgára felkészítés, Külföldi egyetemre, főiskolára felkészítés, Külföldi munkára való felkészítés, Nemzetközi nyelvvizsgára felkészítés, Nyelvhasználat a mindennapokban, Nyelvi coaching, Pótvizsgára felkészítés, Tolmács technika

Értékelések Értékelést írok

Diákként itt van lehetőséged értékelni magántanárod munkáját. Kérünk, hogy az értékelés előtt olvasd el az Értékelési útmutatót és az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót.
Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ha a későbbiekben bármikor szeretné töröltetni értékelésedet oldalunkról, kérjük ezt jelezze az info@nemettanarok.hu e-mail címre küldött üzenettel.

Az értékelés csak a pontozás beállításával küldhető el.

Budai Anikó értékelése

Értékelés időpontja: 2024 április 20
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ha egyetlen szóval jellemezném az órákat: ÁTTÖRÉS! Roland a legjobb némettanár, akivel valaha találkoztam. 6 tanárt is kipróbáltam már. Náluk az órák vagy ad-hoc 10 perces beszélgetésekből álltak, vagy tankönyvi feladatok megoldásából esetleg házi feladat ellenőrzésből. Nem fejlődtem sokat. Ekkor ajánlotta valaki Rolandot. Már az első óra lenyűgözött. A beszédgyakorlatai során vagy magamtól jövök rá hogy kell használni az adott nyelvtant vagy mond egy szót és egyből tudom hogy mit kell csinálni. Olyan dolgokat tanultam tőle, melyek megkönnyítik a beszélgetést ha az ember ezekkel tisztában van. Konkrétumot nem szeretnék írni, de a bonyolult nyelvtani szabályokat egy egyszerű módszerrel adja át, amire nem sokan gondolnának, és a beszéd során rögtön elő tudom kapni ha szükség van rá. Kiemelem még, hogy tud nagyon szépen artikulálva beszélni, és tud igazi németes utcai stílusban, szavak végét elharapva, gyorsan, pörgősen. A tanulók igényei szerint. Fontos számomra az is, hogy elérhető az órák között is. Ja, és egyénileg készül az órákra is, amit eddig senkiről nem tudtam elmondani. Az órák nagyon durván jól fel vannak építve, pillanatok alatt eltelik, mert beszédre késztet. Őszintén? Előtte meg sem mertem szólalni.. csak írásban voltam jó, kb B1 szinten. Szóval összegezve sehol nem fejlődtem ennyit. Neki köszönhetem, hogy a német beépült a hétköznapjaimba és jól beszélek. Ne gondolkodj sokat, kezdd el vele a németet, hidd el, nem akarsz majd mással tanulni.

Peter Kaszas értékelése

Értékelés időpontja: 2024 február 14
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Hello Mindenki! Rolandal kb egy fél évig dolgoztunk együtt. A választásom azért esett rá, mert végigolvastam az értékeléseit, és szimpatikus volt. Amit utólag is remek döntésnek gondolok. Azért kerestem meg, mert szerettem volna felkészülni nyelvvizsgára, hogy leteszem az állampolgársági vizsgát. Tudásom volt, de javarészt autodidakta módon tanultam, így teljesen összecsapott volt. Az elején tartottam tőle, hogy ebből mit fog tudni kihozni. 😄 De az eredmény engem is meglepett. Olyan technikával oktat, ami teljesen mindegy, hogy most kezded a nyelvet, vagy éveken keresztül konyha németet beszélsz, hasznát veszed. Ad egy törzset a faleveleknek. Mellette remek humor, értelem, intelligencia. Ha a jövőben tovább szeretném fejleszteni a nyelvtudásomat, biztosan megint hozzá fogok menni. Nagyon hálás vagyok neki a felkészítésért!

Kőszegi Márk értékelése

Értékelés időpontja: 2023 január 2
Ennyi órát vettem: 50-

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Nem írtam még beszámolót soha. Roland viszont megérdemli, mert az órái rendkívül hatékonyak. Pl. vannak órák, ahol nem lehet megszólalni magyarul, ez sokat segített nekem. Ha véletlenül magyarul szólalnék meg, különböző ”lehetőségek” vannak Roland eszköztárában, amelyekkel rávesz, hogy ne tegyem. :) Ez rendkívül szórakoztató is egyben. Azt is észrevettem, hogy Roland egyfajta coach szerepben inkább rávilágít összefüggésekre, nem pedig szárazon magyaráz, így ezek azonnal megragadnak bennem. Tehát nem klasszikus tanár érzésem van, és ez jó. Nem beszélve a humorról, amikor végig nevetek egy órát, hiszen amellett hogy profi tanár, szerintem felléphetne egy stand up előadáson. Az eredmény, amit elértem a segítségével: concierge munkakörben dolgozhatom egy szállodában német nyelvterületen a Rolanddal töltött 5 hónap intenzív nyelvtanulás után. Előtte megvolt az alapom, de nagyon lassú és pontatlan voltam. Ma elmondhatom, hogy tárgyalási szintű a nyelvtudásom.

Moharos Péter értékelése

Értékelés időpontja: 2022 május 18
Ennyi órát vettem: 50-

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ha tényleg meg akarsz tanulni németül, akkor egyértelmű, hogy Roland a Te embered. Nincs semmi mellébeszélés, csak a lényeg, amit ha megtanulsz és persze azért gyakorolsz is mellette, akkor a siker garantált. Ez nem vicc, gyakorlatilag olyan, mintha a német nyelv lényegét kapnád és azt csak meg kell jegyezned. Mindezt közvetlen módon, jó hangulatban. Gyengécske, innen-onnan összeszedett tudással kezdtem és simán tettem le a középfokút - hála Rolandnak. Készen kapod a megoldást! :) Feltétlenül ajánlom a felkészültsége, tudása, rutinja és a személye miatt is!

Károlyi Botond értékelése

Értékelés időpontja: 2021 május 5
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Hangulatosak az órák és nagyon humoros embert ismertem meg a személyében. Magántanárt kerestem, mert nem tudtam magam jól kifejezni és csak tőmondatokat használtam. A munkám megköveteli az emberekkel való kommunikációt. Az órákon nincsenek tankönyvek és kötelező unalmas feladatok sem. Olyan gyakorlatokat csináltunk Rolanddal, ami nem is gondoltam volna korábban, hogy létezik, és hasznos, például fokozatosan jutottam el a tőmondatoktól a nagyon bonyolult mondatokig, amiket valósidőben tudok kellő sebességgel mondani és összeállt a németek logikája. Bravúros. Hasznosságát tekintve csillagos ötös. Látni kell. Ha nyelvtanulásban gondolkodsz, őt keresd meg

Kissné Kovács Melinda értékelése

Értékelés időpontja: 2019 június 9
Ennyi órát vettem: 50-

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Legjobb. Órán kívül is szoktunk németül chatelni és beszélni, hogy gyakoroljak. Nagyon jó fej és türelmes, és ami a legfontosabb:középfokú nyelvvizsgát értem el az általam nem túl kedvelt nyelven, ami a diplomámhoz kellett. Még egyszer köszönöm tanár úr

Simon Erika értékelése

Értékelés időpontja: 2019 május 28
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Minimum nyelvtudással mentem hozzá, baráti ajánlás útján. Nem voltam nagyon jó sem szóban, se írásban középiskolában tanultam a nyelvet utoljára. Az azóta eltelt időben sikerrel pályáztam meg a Nürnbergben egy állást. Kicsit szigorúan veszi, ha az ember nem tanul az órára, de meg lett az eredménye. Az első néhány órán rendeztük a fejemben az ismereteket. Ma hozzátudok szólni bármilyen témához. A végén motivációs levélben is segített. Úgy gondolom,jó választás volt. Remélem tudtam segíteni