Német magántanár kereső oldal

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

FACEBOOKRemete Viktória 6500 Ft / 55 perc

Remete Viktória német tanár

Hol tanít: Gödöllő

Kiket tanít: Általános iskola alsó tagozat, Általános iskola felső tagozat, Középiskola, Főiskola/Egyetem, Felnőtt

Milyen szinten lévőket tanít: Kezdő, Alapfok, Középfok, Felsőfok

Telefon: Telefonszám megjelenítése

Oktatási tapasztalat: 17 év

Végzettség: Felsőfokú

Bemutatkozás

Német nyelvoktatás kezdőtől felsőfokig - kicsiknek (olvasni tudóknak), nagyoknak

A felsőfokú állami nyelvvizsga (Rigó/Origo) megszerzését követően nyolc évet töltöttem német nyelvterületen (Salzburg – Ausztria), ahol egyetemi tanulmányaimat végeztem, mellette dolgoztam (újságoknak írtam, gyerekekre vigyáztam, felszolgáltam, tolmácsoltam/fordítottam). Ennyi idő alatt nem csupán egy nyelv szókincse, nyelvtana, szófordulatai, dialektusai, logikája válnak az ember részévé, de megismeri az ottani kultúrát, az embereket, a társadalmi szokásokat.

A Magyarországon töltött évek során számos tanulni vágyót segítettem közös munkával, barátságos hangvételű órákon nyelvvizsgához, érettségihez, jobb jegyhez vagy csak egyszerűen elmélyültebb nyelvtudáshoz.

Számlaképes vagyok.

Hétfőtől péntekig 6:00 és 7:00, valamint 7:45 és 16:00 óra között, illetve 20:00 óra után vállalok órákat.

"Tudod, mi a különbség a mester és a kezdő között?
A mester többször elbukott, mint ahányszor a kezdő próbálkozott."

Bár nyelvek területén tehetségesnek számítottam, középiskolás koromban a szorgalom hiánya miatt németből hármas-négyes jegynél jobbat nem kaptam.
Saját történetem jó példa arra, hogy hogy lehet megtalálni a motivációt, hogy lehet jóvá válni valamiben, szinte lubickolni egy idegen nyelvben.

Többéves online oktatási tevékenységem során azt tapasztaltam, hogy kezdetben sokan (fiatalok is) tartanak a közvetlen személyes kapcsolat hiányától.
Eleinte valóban felmerülhet az emberben a kétely, hogy ez a tanulási mód elvesz a személyesség varázsából, esetleg a tanulás hatékonyságából.
Eddigi diákjaimnak sokféle igénye volt:
volt, aki ragaszkodott a személyes órákhoz, majd később maga javasolta, hogy (gyakorlati okokból) térjünk át az online tanulásra. Többen kérték, hogy az első órán személyesen találkozzunk, majd ezt követően térjünk át a netes tanulásra. Volt, akit két év közös tanulás után láttam először, mert nem szerette a kamerát. Volt, aki anélkül nem tudott tanulni.
Az online tanulás azonban tapasztalataim szerint éppoly hatékony, mint a személyes.

Különlegesebb online élményeim:
közös szorgalmas munkával felkészültünk egy Németországban élő diáklánnyal kezdő szintről (alapszintű) érettségire,
egy Svájcban élő magyar hegesztőmunkással állampolgársági nyelvvizsgára,
egyesre álló általános iskolással év végi jó osztályzatra,
kéttannyelvű gimnáziumban végzett, már dolgozó lánnyal német nyelvű állásinterjúra.
Néhány hónap alatt leporoltuk egy Ausztráliában élő volt némettanár tudását, aki azóta újra németet tanít.

Angol nyelvtudásom segítséget nyújt angolosok számára abban, hogy az angol és a német nyelv párhuzamait felfedve könnyebb legyen számukra a német nyelv elsajátítása.

Volt diákjaim többnyire türelmem és rugalmasságom miatt kedvelnek. Ha épp nem értenek valamit, akárhányszor, türelemmel helyezem számukra az adott témát újabb és újabb megvilágításba. Biztatom őket saját nyelvtanulási élményeimmel is. Az évek során azt tapasztaltam, hogy az egyszemélyes és kiscsoportos személyre szabott oktatás hatékonyabb.
A rugalmasság számomra azt jelenti, hogy maximálisan alkalmazkodom diákjaim igényeihez. Elsőként felmérem a tudásukat, igyekszem rájukhangolódni, velük közösen meghatározni a célokat, érdeklődési körüket, a számukra leghatékonyabb módszert, és ezt követően ennek mentén haladni a célig. Újrakezdőknél nem kifejezetten újra kezdeni, inkább a hiányosságokat felszámolni, a lyukakat betömni.

A közös tanulás sok embert segített hozzá külföldi munkához, emellett gyakorlati tanácsokkal és online böngészések ill. telefonhívások útján is igyekeztem hozzájárulni diákjaim álláskereséséhez. Előfordult, hogy egy kétségbeesett lány a hirdetést olvasván felhívott: germanisztikát tanul, sosem szerette, egy hete van hátra a diplomamunka megírására, de még egy sort sem írt, segítsek, ha tudok. Végül megbeszéltük: összepakol ruhát, pizsit, több napi hideg élelmet, szőlőcukrot, és jön, írjuk a munkát, közben néha alszunk is. Megírtuk, időben leadtuk, utána nagyon boldogok voltunk :D
Tanítottam neves sakkozót, aki nem hozott az órákra mást, csak magát. Nem jegyzetelt, mert a fejében tárolt információkban hisz. Készítettem sikeresen érettségire gyengénlátót. Tanítottam gyerekeket, egyetemistákat, aktív dolgozókat, nyugdíjasokat. Felszolgálót, fejvadászt, levéltárost, építészt, cégvezetőt, légiforgalmi irányítót, cnc-marót, építési vállalkozót, aki később sikeresen kivitelezett külföldi házépítési projekteket, orvostanhallgatót külföldi kórházi gyakorlatra. De olyan embert is, aki nem célirányosan tanult, egyszerűen csak szerette a német nyelvet.
Evvel egyébként magam nem voltam mindig így. Az olasz nyelv volt a szerelmem, aztán másképp hozta az élet.
Többen jöttek úgy hozzám, főleg középiskolások, hogy utálják a németet, de muszáj tanulniuk.
Annyit kértem tőlük, tegyék félre ezt a gondolatot úgy fél évre. Az volt a tapasztalatunk, hogy pár hónap múltán a német nyelvvel kapcsolatos averziójuk megszűnt.

Vállalok
német NYELVTANÍTÁST kezdőtől felsőfokig, nyelvtani rendszerezést, beszédközpontú órákat, nyelvvizsga/érettségi előkészítést, kommunikáció, publicisztika, idegenforgalom / turizmus szaknyelv oktatását, korrepetálást,
házidolgozatok ill. diplomamunkák LEKTORÁLÁSÁT
valamint
FORDÍTÁST és TOLMÁCSOLÁST magyarról német nyelvre ill. németről magyar nyelvre.

Örömmel várom jelentkezésed.
Viki

Óradíj:
6.500,-/55 perc

Oktatás helyszíne

Otthon Gödöllő, Kossuth L. u.

Online oktatást vállal.

Egyéb

8 évig élt anyanyelvi környezetben.

Nyelvismeret (választhatók:anyanyelvi, nyelvtanári, felsőfokú): anyanyelvi

Csoportos oktatást vállal 6 főig.

Speciális nyelvtanulás fajta: Alapfokú nyelvvizsgára felkészítés, Állásinterjúra felkészítés, Beszédcentrikus oktatás, Érettségi/Felvételi felkészítés, Felsőfokú nyelvvizsgára felkészítés, Kommunikációs készség fejlesztése, Középfokú nyelvvizsgára felkészítés, Külföldi munkára való felkészítés, Nemzetközi nyelvvizsgára felkészítés, Nyelvi alapvizsgára felkészítés, Nyelvtani rendszerezés, Osztályozó vizsgára felkészítés, Pótvizsgára felkészítés, Senior (50+) oktatás, Tudományos szövegírás, Újrakezdők felzárkóztatása

Szaknyelv: idegenforgalmi-vendéglátóipari, idegenvezetés, média és kommunikáció

Értékelések Értékelést írok

Diákként itt van lehetőséged értékelni magántanárod munkáját. Kérünk, hogy az értékelés előtt olvasd el az Értékelési útmutatót és az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót.
Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ha a későbbiekben bármikor szeretné töröltetni értékelésedet oldalunkról, kérjük ezt jelezze az info@nemettanarok.hu e-mail címre küldött üzenettel.

Az értékelés csak a pontozás beállításával küldhető el.

Még nem készült értékelés.